Globalt erkännande för landets hygien- och säkerhetsprotokoll

Globalt erkännande för landets hygien- och säkerhetsprotokoll
Utöver de rekommenderade portugisiska stränderna har Portugal som ett av de första resmålen i världen – tilldelats en helt ny säkerhets- och hygienmärkning av World Travel & Tourism Council (WTTC). Organisationen representerar hela den globala privata rese- och turistbranschen. Den globala “Safe Travels”-märkningen har skapats för att göra det enkelt för resenärer att identifiera vilka resmål som lever upp till globala standarder i form av utvecklade säkerhets- och hygienåtgärder för att bekämpa coronaviruset.

Föredömligt exempel för FN-organ
Redan 24 april lanserade Portugal på eget initiativ en “Clean & Safe”-certifiering, som ska göra det enkelt för inhemska och utländska besökare att hitta övernattningsställen, matställen, golfbanor och attraktioner i landet som lever upp till nödvändiga hygien- och rengöringskrav för att undgå smittspridning av COVID-19.

På drygt fem veckor har närmare 9000 portugisiska verksamheter anmält sig till certifieringsprogrammet – och i förra veckan blev landets turistminister Rita Marques, inbjuden till Världsturismorganisationen (UNWTO) som lyder under FN, och dess globala krisutskott för att berätta mer om initiativet. Portugal var det enda europeiska landet som var inbjuden till mötet för att dela med sig av “best practice”.

Läs mer om WTTC:s globala märkning här: www.wttc.org/News-Article/WTTC-launches-worlds-first-ever-global-safety-stamp-to-recognise-safe-travels-protocols-around-the-world

Läs mer om Portugals “Clean & Safe”-initiativ här: www.visitportugal.com/en/content/clean-and-safe

Läs mer om WTTC:s globala märkning här: www.wttc.org/News-Article/WTTC-launches-worlds-first-ever-global-safety-stamp-to-recognise-safe-travels-protocols-around-the-world

Läs mer om Portugals “Clean & Safe”-initiativ här: www.visitportugal.com/en/content/clean-and-safe

Globalt erkännande för landets hygien- och säkerhetsprotokoll

Share