Nyt fra Portugal: En status, en ny LinkedIn-gruppe, digital vinlancering og forskellig inspiration

Lige nu står rejsebranchen over hele verden i en ekstremt svær situation. Jeg formoder, det samme er tilfældet hos jer, og I skal vide, at vi tænker på jer! Forhåbentlig varer det ikke alt for længe, før vi igen kan rejse ud og udforske nye oplevelser, steder og kulturer.

I Portugal har man været gode til at holde situationen under kontrol, og har derfor ikke været slemt ramt af pandemien. Faktisk er der flere steder, hvor virussen næsten ikke har fået fat; eksempelvis på Madeira, hvor der kun er registreret 86 smittede og ingen døde, Alentejo, hvor der er 187 smittede og 1 dødsfald, og på Azorerne, hvor der er 120 smittede og 8 dødstilfælde. Få et komplet overblik her.

Portugal er samtidig af OECD fremhævet som dét land med flest forskellige initiativer til at håndtere corona-pandemien. Ud af 148 initiativer på tværs af OECD-landene står Portugal bag 19 af projekterne. Blandt de fremhævede projekter er bl.a. den statslige hjemmeside med information om situationen og tech4COVID19-projektet, der støtter udviklingen af nye tekniske løsninger i kampen mod COVID-19.

Grundet landets succes med at begrænse epidemien håber vi på at kunne åbne for besøgende tidligere end først ventet. Men hvornår det præcis bliver, er selvfølgelig stadig svært at spå om, da det afhænger af mange faktorer, hvoraf nogle ikke kan styres af Portugal alene.

I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om en ny mærkningsordning til turistaktiviteter, der lever op til nødvendige hygiejne- og rengøringskrav, og verdens første digitale vinlancering af Vintage Port.  Og mens vi alle venter på at kunne udforske verden igen, har vi også samlet lidt inspiration til at udforske Portugal hjemme fra stuen.

God læselyst – og på forhåbentlig snarligt gensyn!

Stig Sommerfeldt Kaspersen, Tourism Director – Nordic Countries


Ny Clean & Safe-mærkning til turistaktiviteter

Lige nu har Portugal, ligesom mange andre lande, suspenderet al flytrafik til og fra landet i kampen mod COVID-19. Men landet begynder lige så langsomt at planlægge og forberede en forsigtig genåbning, så landet igen kan blive klar til at modtage turister fra hele verden.

Som et nyt initiativ har Turismo de Portugal derfor den 24. april indført et “Clean & Safe”-stempel. Stemplet er en certificering til de turistaktiviteter og -steder, der lever op til de nødvendige hygiejne- og rengøringskrav for at bekæmpe COVID-19 og andre eventuelle vira.

Valideringen er gratis og frivillig at tilegne sig – og gyldig i et år ad gangen. At få stemplet forudsætter implementering af en intern protokol, som – foruden de generelle krav fra sundhedsmyndighederne – sikrer de nødvendige hygiejne-forbehold for at undgå risiko for smittespredning.

Når virksomheder har fået stemplet, kan de fremvise det fysisk på deres faciliteter og på deres digitale platforme. Turismo de Portugal vil sammen med kompetente enheder føre tilfældige kontroller.


Rejs med ikonisk Lissabon-sporvogn på YouTube

Turen med sporvogn nummer 28 er for mange et must, når de besøger Lissabon. Den gule sporvogn passerer nemlig mange af byens store attraktioner og steder – fra det populære torv Martim Moniz, tværs gennem byen, til den historiske bydel Campo de Ourique. Og nu kan man hoppe ombord på den ikoniske sporvogn hjemme i stuen. Visit Portugal har nemlig filmet hele ruten og kortet det ned til en tre minutter lang film, som nu findes online.

Se den her: www.youtube.com/watch?v=UrBT4JN0O5M


Verdens første digitale vinlancering af Vintage Port

Den verdensførende portvinsproducent Symington Family Estates, der holder til i Douro-dalen, afholder for første gang i år lanceringen af deres Vintage Port 2018 online – nemlig torsdag den 14. maj.

Der kræves tilmelding for at deltage i vinlanceringen. Man kan tilmelde sig her: www.bit.ly/symington-2018-vintage.

Ud af i alt seks forskellige Vintage Ports lanceres to af dem i år: Quinta do Vesúvio og Quinta da Senhora da Ribeira. De øvrige 2018-udgaver af Quinta Vintage – herunder Graham’s Quinta dos Malvedos, Dow’s Quinta do Bomfim, Warre’s Quinta da Cavadinha og Cockburn’s Quinta dos Canais – får lov at lagre i kældrene i byen Vila Nova de Gaia.

Læs mere om vinene her: www.thevintageportsite.com


Et af verdens mest besøgte museer går online

Den portugisiske kulturinstitution Serralves, der ligger i Porto og omfatter et moderne kunstmuseum, en park og en villa, er blandt de 100 mest besøgte museer i verden. Lige nu er der dog ikke mulighed for at besøge steder grundet COVID-19. Derfor har Serralves skabt initiativet SOLE (Serralves On Line Experience). Som en del af dette initiativ lanceres der nu en række ”Walk and talk”-film, hvor man kan lære mere om stedets udstillinger, arkitektur og kultur. Der lanceres en ny episode hver dag, og de første syv episoder omhandler udstillingen ” A series of absolutely improbable but extraordinary performances” af Arthur Jafa, som vandt den anerkendte pris Golden Lion ved Venice Biennale i 2019.

Alle online-oplevelser kan ses på www.serralves.pt


Besøg Portugal gennem litteraturen

Mens det i øjeblikket ikke er muligt at udforske og besøge Portugal fysisk, vil Turismo de Portugal i stedet inspirere rejsende til at udforske det populære rejsemåls byer, landsbyer, floder, bjerge og natur gennem bøger. Det sker gennem initiativet #ReadPortugal, der opfordrer til at dykke ned i portugisiske forfattere og digteres værker. Initiativet er kickstartet med en video, der sammenkobler smukke billeder fra Portugal med ord fra forfattere som Fernando Pessoa, Luís de Camões, Florbela Espanca, Eça de Queiroz, Sofia de Mello Breyner og José Saramago. Initiativet forventes at leve til slutningen af året.

Se videoen her www.youtube.com/watch?v=PjUi9h-cGdc


Se vores nye film om vin og oplevelser

Portugal er af mange kendt for sine vine. Men rejsemålet er meget mere end det. For at sætte fokus på de mange forskellige oplevelser, der venter i Portugal, har vi netop lanceret en række nye videoer, der viser, hvordan vin-oplevelser kan kombineres med fx udendørs-oplevelser, kunst, musik eller wellness.

Se videoerne med de forskellige temaer – alle kombineret med vin – her:

Adventure  / Art / Discovery  / Music / Wellness


Vær med i snakken på LinkedIn

Vi har netop oprettet gruppen Portugal Trade Talks – Nordic Countries på LinkedIn. Gruppen er for alle, der har en relevant stilling i den nordiske rejsebranche, og skal fungere som et forum, hvor vi kan dele mindre nyheder og opdateringer med jer samt lægge op til debat og diskussion af forskellige emner. Vi vil selvfølgelig også stadig sende nyhedsbreve ud som hidtil.

Nyt fra Portugal: En status, en ny LinkedIn-gruppe, digital vinlancering og forskellig inspiration

Share