Museer i Portugal

Några museer I Portugal

Mude, Lissabons design och mode museet
Mude, Design och mode museet som öppnades 2009 i hjärtat av Lissabon, belyser arbetet av portugisiska kreatörer som producerar snygga men poetiska mönster, resultatet av en perfekt behärskning av olika sorter material.

Gulbenkianmuseet
Gulbenkianmuseet, som öppnade i Lissabon 1969, skapades för att vara värd för exceptionella konstsamling Calouste Gulbenkian, känd för sin filantropi och passion för konsten.

Bild Museet
Installerad i tornet på Porta Nova sedan 1999, har Museet da Imagem etablerat sig som en av Portugals bästa fotografi museet. Varje år,är den värd för “Encontros da Imagem”, ett fotografi festival som presenterar ca 50 utställningar fördelade på olika orter, Braga, Porto och Lissabon.

Paula Rego museet
Casa das Historias Paula Rego är ett musee som ligger i Cascais, inte långt från Lissabon, som syftar till att visa det arbete av den berömda portugisiska konstnären Paula Rego.

Portugisiska “azulejos”
Vi kan inte tala om Portugal utan att nämna dess berömda kakel, en arkitektonisk konst som började omkring 1550 och som perfekt ersätter fresker och gobelänger i både slott och kyrkor. Museu Nacional do Azulejo, i Lissabon, och a Casa do Paço i Figueira da Foz, är två av de platser där kulturälskare kan njuta av denna traditionella portugisiska konst.

Museer i Portugal

Share