Nazaré

Nazaré

Praia do Norte åter i rampljuset

Praia do Norte i Nazaré, återigen plats för spektakulära surfing, lockar världens mest kända surfare. Andrew Cotton, Tom Butler, Kealii Mamala, António Silva, Rodrigo Koxa och Sebastian Steudtner var några av de surfare som inte missar denna nya möjlighet att rida de största vågorna av sina liv.

Erövra vågorna vid Praia do Norte

Under de senaste dagarna har flera brittiska publikationer belyser surfares försök att erövra vågorna vid Praia do Norte, en populär portugisisk strand. Nazaré som ligger norr om Lissabon, lockar denna ökända big-wave plats surfare från hela världen. Även i högsommarmånaderna, stränderna i Nazaré lockar tusentals soldyrkare, förvandlar scenen under hösten och vintern, eftersom Atlanten vindar plockar upp, vilket gör vågorna att växa i storlek och makt

Mercedes skapar surfbrädor för de tumultartade vatten Nazaré

I år har Mercedes har siktat fokus för lokal material som firar Portgual arv. Med tradition att tänka, har formgivarna att ingenting görs mer meningsfullt än en kork surfbräda. Garrett McNamara hävdar att kork är ett naturligt val eftersom Portugal är världens främsta producent av det porösa materialet. Det är också mycket lätt, så det visade sig vara perfekt för att skapa en flexibel bräda med tillräckligt motstånd mot hålla upp i de tumultartade vatten Nazaré där McNamara surfar oftast.

Nazaré monstervågen

Senaste 29 november 2014 var Hawaiian surfare Kealli Mamala jagad av ett monster våg i Nazaré, Portugal.

Nazaré

Share