Lissabon

Lissabon och halvön Setúbal

Den portugisiska huvudstaden är den perfekta utgångspunkten för att upptäcka den närliggande Península de Setúbal, som ståtar med en stor variation av naturscenerier: långa stränder, två flodmynningar, berg och lyxiga vegetation. Samtidigt när man besöker Peninsula de Setúbal, kan turister inte missa fiskebyn Sesimbra, Sado mynning, där delfiner kan ses, och Cabo Espichel, spåra dinossaurs fotspår.

Golfare kan också spela samtidigt i Setúbal tack till Aroeira I och Aroeira II, två kurser förstklassiga golf belägen i denna region.


De 10 vackraste tunnelbanestationer i världen

Enligt CNN, bland de 10 vackraste tunnelbanestationer i världen är den i Olaias, Lissabon.

20 sexigaste hotellen i Europa

Enligt The Times, Palácio Ramalhete, i Lissabon, och The Yeatman, i Porto, är bland de 20 sexigaste hotellen i Europa. Palacio Ramalhete är, enligt publikationen, “det perfekta valet för älskare av vintage stil”, eftersom det är “en historisk byggnad som har en livlig, modern känsla i sina antika fyllda interiörer.” The Yeatman, förutom dess pris- vinnande spa har “en av de mest omfattande samlingar av portugisisk vin i världen.” “Varje rum har en balkong med utsikt över Porto, rikt färgad dekor och överdådiga badrum med Caudalie produkter, medan restaurang med Michelinstjärnor fokuserar på traditionella portugisiska rätter .

Lissabon

Share