Fira julen i Portugal

Fira julen i Portugal – Det finns flera anledningar till att spendera julhelgen och nyår i Portugal.

Alentejo-regionen är värt ett besök för dess äkthet, dess välkomnande hotell, spa och jultraditioner: städer som Monsaraz förvandlas till ett liv storlek julkrubba fylld med lugn och julstämning. Costa Vicentina, även i södra Portugal, med sin oändliga havet, dess vilda stränder och pittoreska byar är en perfekt inbjudan för dem som vill komma bort nära havet vid denna tid på året.
Sist men inte minst, “Pousadas de Portugal” erbjuder turister möjlighet att känna sig som kungligheter, bör de väljer att bo på ett slott, palats, herrgård eller före detta kloster.

Lissabon är den perfekta destinationen för att tillbringa julen med familj tack vare sitt milda klimat, gastronomin och måste-se lokaler, t.ex. Lissabon Story Centre och Parque das Nações, där en panorama linbana och saltvattenakvarium, Europas största akvarium, är belägna . Tejo Estuary Fågelskådning och Conservation Area är också en intressant lokal för fågelskådning att barn kommer att älska. Under julen, Terreiro do Paço torget är också värd för multimediashow “O fabuloso Desejo de Natal”.

Juletid i Madeira
Madeira erbjuder varmt väder även under julen. Turister kan fortfarande bada och ligga i solen. I öns huvudstad Funchal, kan turister besöka den charmiga julmarknaden och lyssna på glad musik.

Fira julen i Portugal

Share