Guide till samtida Portugal

Guide till samtida Portugal – Turismo de Portugal har lanserat en ny guide till samtida Portugal på flera språk, däribland engelska.

Den har fyra avsnitten om samtida kultur och innovation i Portugal idag: Arkitektur, Samtida konst, design och evenemang.

Denna Guide är tillgänglig online med mer än 160 funktioner och händelser från hela landet, och gör ett bra ställe att lära sig mer om Portugal, liksom planen en resa.

Projektet är ett verk av en partnerskap med den portugisiska Order of Architects, den portugisiska sektionen vid International Association of Art Critics, den MUDE – Designmuseet och Mode och alla sju regionala organ för främjande av turism.

För temat arkitektur, markerade Arkitekt Pedro Campos Costa 40 platser som visar kraften i portugisiska arkitektur som kan hittas i hela Portugal och öar.

I samtida konst, belyser Mario Rui Gonçalves de platser att se och uppleva (33 museer, gallerier, konstcentra ) som ger inblick i portugisiska konst.

Valet av designen var ett verk av Barbara Coutinho, chef för MUDE, med fokus på inre utrymmen i 43 olika platser (butiker, kaféer, museer, etc.).

När det gäller händelser – är det markerade fler än 33 noterade på en regelbunden basis, över hela landet – inklusive filmer, dans, foto, musik, teater och Konst och fler. En evenemangskalender är ett bra ställe att planera en resa.

Guide till samtida Portugal

Share