Fira nyår i Portugal

Fira nyår i Portugal

Under firandet av nyårsafton i Lissabon, kan turister delta i den traditionella Corrida de São Silvestre, som vanligtvis sker den 27 december, eller bara titta på fyrverkerier i Praça do Comércio, den 31 december. På den sista dagen på året, i Terreiro do Paço, kommer det att finnas konserter, samt champagne och “bolo rei”. Under hela natten, bör besökare bege sig till Docas de Santo Amaro, där några av de trendigaste restaurangerna i stan är belägna. Dessutom Rossio, Baixa, Alcântara och Chiado, samt Bairro Alto, eller Torre Vasco da Gama, i Parque das Nações är även intressanta platser för att fira det nya året.

Lissabons 2015 evenemangskalender
Besökare kan se fram emot, till exempel den “Peixe em Lisboa” evenemanget som kommer att äga rum 9-19 april r. I juni, “Festas de Lisboa” kommer att presentera teater- och musikföreställningar, festivaler, danser och utställningar. De musikevenemang “Super Bock Super Rock 2015″ och “NOS Alive 2015″ kommer att äga rum i juli och i augusti, jazz fans kan njuta av “Jazz em Agosto”. För film fans, kommer Lissabon erbjuda “IndieLisboa” , planerad till 23 april-3 Maj.

Fira nyår i Algarve Nyårsafton i Algarve har alla ingredienser för att göra den till en av de mest underhållande och minnesvärda nätterna i denna vinter i detta traditionellt somriga destination. Firandet i städer som Lagos, Loulé, Albufeira och Faro, bland andra inkluderar utmärkta utomhuskonserter och fyrverkerier.

Fira nyår på Madeira
Madeira är hem till en av de största fyrverkerier i världen, som till och med har dykt upp i Guinness World Records. Varje år tusentals reser dit för att ringa in det nya året. I Madeira, kommer besökarna att hitta en hel del gatufester, utomhus matstånd och levande musik överallt, särskilt i Funchal, Madeiras huvudstad. Vid midnatt, kommer man att njuta av Janeiras, som sjungs på en hel del fester och konserter.

Nazaré, Teahupoo, Shark Island är värdar för Bodyboard World Tour 2015
Från September 16-27 nästa år .


De heta nya hotell för 2015

Det verkar att den första europeiska Six Senses Resort kommer att öppna i Dourodalen nästa sommar . The Times säger: “Six Senses Resorts är bland världens finaste, men de tenderar att vara i fjärran platser. Slutligen har kedjan hittat någonstans bedövning nog att locka den till Europa”. Denna kommande sommar kommer det att öppna 71 rum i en 19: e-talet herrgård med utsikt över Douro Valley vingårdar.

Alentejo: Bästa långsam resmål
Enligt Gröna resenärer, är regionen Alentejo bästa långsam resmålet 2014. Omfattar nästan en tredjedel av Portugal, från Rio Tejo till den norra delen av Algarve, och från den östra gränsen till Spanien till stränderna i Atlanten i väster.

Fira nyår i Portugal

Share