Madeiras mageløse luksus

Madeiras mageløse luksus er en artikel bragt i Jydske Vestkysten den 13. september, der handler om luksushotellet Reids Palace på Madeira. Et historisk hotel, der var blandt de første større af slagsen på den frodige ø. Historien om hotellet begyndte i 1887, da William Reid begyndte at realisere sin drøm om det perfekte hotel. William Reid var kommet til Madeira allerede som 14-årig, da han havde et skrøbeligt helbred og lægerne mente, han havde godt af varmen på Madeira. Gennem sit liv var han blevet velhavende på handel med Madeiravin, som på de tider var den vigtigste industri på øen. Han var 65 år gammel, da byggeriet startede, men han nåede aldrig at se hotellet færdigt, da han døde to år inden åbningen. De to sønner overtog hotellet, men da første verdenskrig brød ud fik de svært ved at få forretningen til at løbe rundt. Hotellet blev solgt i flere omgange, og tilhører idag kæden Belmond Hotels. Hotellet har en fantastisk blanding af gamle smukke sale og moderne faciliteter, og fremstår idag bedre og flottere end nogensinde tidligere. Hotellet har traditionelt været meget populært blandt de rige, kongelige og kendte – ikke mindst Winston Churchill holdt særdeles meget af hotellet. Også den danske kongefamilie har boet på hotellet i flere omgange. Idag tilbyder flere danske rejsearrangører rejser til Reids Palace, vel at mærke til priser, der kan betales. Bravo Tours, Apollo Rejser, Falk Lauritsen Rejser og Star Tour har således alle hotellet i deres programmer.

Share