Barer og caféer i Lissabon

Barer og caféer i Lissabon er titlen på Ove Rasmussens dejlige artikel om nogle af de mest spændende steder i Lissabon. Han har besøgt steder som A Brasilheira, Café Nicola og Finalmente. Desuden har han været i den kinesiske pavillon, der dog ikke som navnet antyder har det fjerneste med Kina at gøre. Derimod er det en gammel købmandsbutik med adskillige lokaler, der idag er indrettet som en slags natklub, hvor der i alle rum er imponerende samlinger af alt muligt – ligefra tinsoldater til legetøjstog. Ginjinha, som er en lille fortovsbar, der udelukkende serverer kirsebærlikør, er også omtalt i artiklen. Om Ove fysisk har været der er mere tvivlsomt. Baren er nemlig så lille og så populær, at der sjældent er plads i selve lokalet. Det er billigt at gå på café (ofte kalder pastelaria) og på restaurant i Lissabon. Den primære årsag er, at portugiserne selv udgør den største kundegruppe, og de kommer kun der, hvor de virkelig får noget for pengene. Der er hundreder af gode restauranter i Lissabon, og de fordeler sig over hele byen. Alfama og Bairro Alto er meget polulære steder at spise ude – ikke mindst for turisterne, der traditionelt søger derhed. Selve nattelivet er mere koncentreret om området omkring Avenida 24 de Julho, hvor der er mange natklubber – mange af dem i en klasse, vi ikke kender herhjemme.

Share