Gratis familjeaktiviteter i Lissabon -För den som planerar att besöka Lissabon med familjen följer här några förslag på gratis aktiviteter som passar för barn.

Gratis familjeaktiviteter i Lissabon
För den som planerar att besöka Lissabon med familjen följer här några förslag på gratis aktiviteter som passar för barn.

Skapa egna mynt på Museum of Money: Lite ironisk kan man tycka men det är faktiskt gratis att komma in på Lissabons penga-museum. Här kan barn och vuxna trycka egna mynt med sitt eget ansikte på, hålla i en tolv kilo tungt bit guld och besöka olika utställningar. På lördagar arrangeras ytterligare familjeaktiviteter. Öppettider: onsdag-lördag kl. 10-18.

Se på konst: Varje söndag efter kl. 14 är det gratis inträde på konstmuseet Gulbenkian. Här kan man gå på upptäcktsfärd bland de varierande utställningarna. Missa inte att ta en runda i trädgården, där det löpande arrangeras nya konstutställningar och ges möjlighet att få en glimt av “månadens” fågel.

Gå på arkeologisk upptäcktsfärd: Det arkeologiska museet i Belém har den största samlingen av arkeologiska föremål i hela Portugal. Den egyptiska utställningen är speciellt värt ett besök. Barn har alltid gratis inträde och varje söndag mellan kl. 10-14 är det även gratis entré för vuxna.

Spela boll i parken: Parken Quinta das Conchas har en stor och välbevarad trädgård där det finns fina möjligheter till lek, bollspel eller för att njuta av en picknick under träden. På lördagsmorgnarna arrangeras en marknad i parken, med möjlighet att köpa delikatesser från lokala producenter, och samla godsaker till picknicklunchen eller eftermiddagsfikat.

Gratis familjeaktiviteter i Lissabon -För den som planerar att besöka Lissabon med familjen följer här några förslag på gratis aktiviteter som passar för barn.

Redes