Fem utflykter vid Douro-floden

Fem utflykter vid Douro-floden

Porto och Douro-dalen är enligt det erkända amerikanska mediet Forbes, en av 20 platser man bör besöka under 2020. Detta med anledning av kombinationen av god mat och vin, spännande upplevelser, bra väder och en rimlig prisnivå. För svenskar som är intresserade av att haka på tidskriftens “uppmaning”, följer här fem förslag på aktiviteter i området.

Gör en vingårdsutflykt: Är man bara det minsta lilla intresserad av vin är ett besök hos en av de lokala vinproducenterna ett måste. En av dem som löpande arrangerar vinprovningar är Sandemans Quinta do Seixo, som är en av regionens äldsta portvinsproducenter.

Njut av utsikten: Enligt BBC London är Douro-dalen ett av de vackraste landskapen i världen. Utsikten över vinmarkerna och floden görs bäst från en av följande utsiktsplatser: São Salvador do Mundo, São Domingos och Casal de Loivos.

Besök ett UNESCO-museum: Den arkeologiska parken Côa Valley är fylld av “sten-målningar” och är ett av de största utomhusmuseerna från den äldre stenåldern. Museet har utsetts till världskulturarv av UNESCO.

Kör på världens bästa väg: Väg N222, som löper längs Douro-floden utsågs till världens mest körvänliga vägsträcka av biluthyrningsföretaget Avis år 2015. Som bakgrund till utmärkelsen ligger en samlad värdering av acceleration, kurvor, avstånd och utsikt.

Gör en båtutflykt: Inget besök i Douro-regionen är komplett utan en båttur längs floden. Det finns olika typer av båtturer och utflykter, allt ifrån dagsturer till sjudagarskryssningar med underhållning ombord och med ett flertal stopp, med möjlighet att gå i land på flera platser längs vägen.

Fem utflykter vid Douro-floden

Redes