Portugal populaire bestemming voor wellness vakantie

Verkeersbureau ziet groeiende vraag naar health & beauty reizen

Wellness reizen winnen steeds meer aan populariteit. Dit type vakantie sluit dan ook perfect aan bij de health & beauty-trend. Steeds meer mensen kiezen ervoor om deze manier van leven juist tijdens hun vakantie een extra boost te geven. Met 3000 zonuren per jaar en een mild klimaat door de ligging aan de Atlantische Oceaan is Portugal een ideale bestemming voor een wellness vakantie.

Portugal is een populaire bestemming voor wellness reizen, dat komt niet alleen door het gunstige klimaat maar zeker ook door het gevarieerde aanbod. Zo zijn er vele kuuroorden en spa’s, yogaklasjes op elk niveau en je kunt zelfs een winetreatment ondergaan.

Wellness aan zee
Tegenwoordig zijn er in het hele land spa’s en kuuroorden. De meest bekende wellness accommodaties liggen echter aan zee, in de Algarve, Alentejo of op het bloemeneiland Madeira. Hier kun je genieten van yoga-sessies, een groot scala aan spa behandelingen, een prachtige natuur en uiteraard culinaire verwennerijen.

Opborrelend warm water
De twee regio’s Porto & Noord Portugal en Centro de Portugal zijn rijk aan kuuroorden. Dit is te danken aan het water wat op sommige plekken, soms zelfs warm, uit de grond opborrelt en waar therapeutische eigenschappen aan toe te schrijven zijn. Deze thermen bestaan al sinds de oudheid. In de moderne kuuroorden biedt men ontspanningsprogramma’s, verjongingskuren en esthetische behandelingen met douches, baden, massages en andere nieuwe technieken. In Lissabon en omgeving zijn er verschillende wellness hotels en spa centers te vinden. Op de Azoren, op de eilanden São Miguel en Graciosa, borrelt thermaal water uit de rotsen. In Furnas (op São Miguel) ligt het bekendste kuuroord van de Azoren met het grootste thermale bad van Europa.

Health & beauty op vakantie
De health & beauty trend zien we terug in het reisgedrag van de Nederlanders. Wellness vakanties zijn vooral populair bij de groep vrouwen van 25-34 jaar. Al zijn de mannen in opmars;  hen zien we tijdens een wellness vakantie vooral terug in de sauna terwijl de dames vaker beautybehandelingen boeken. “De grootste groei is te zien bij de 65+ers, deze kapitaalkrachtige groep is goed voor meerdere vakanties per jaar met een focus op gezondheid, comfort en vitaliteit’’, zegt Florbela Baltazar van het Portugees Verkeersbureau. “De meeste wellness vakanties worden gecombineerd met een culinaire traktaties. Naast het uitgebreide aanbod van wellness producten heeft Portugal een rijke culinaire traditie.”

Redes