Droombruiloften in Portugal

Ja-woord tussen de wijnranken
Droombruiloften in Portugal

Portugal heeft niet alleen een rijke historische, culturele en gastronomische traditie, maar is ook een van de favoriete bestemmingen voor geliefden. Lissabon en Porto staan internationaal bekend als romantische bestemming, maar dit Zuid-Europese land heeft veel meer sprookjesachtige plekken waar je een droombruiloft kan vieren. Wij geven enkele suggesties.

Noord Portugal: trouwen in de privékapel van een wijnhuis
In het noorden, in het dorp Vila do Conde bevindt zich de Quinta do Casal. Deze quinta, of wijnhuis is helemaal ommuurd en was tot 1645 bewoond  en eigendom  van de adellijke familie Roque de Barros Rego. Het complex heeft een prachtige privékapel en een kloostergang welke werd gereconstrueerd en gerestaureerd en nu zowel  oude als nieuwe elementen bevat. Binnen de omheining staat een paviljoen welke zeer geschikt is voor het organiseren van grote evenementen en bruiloften, bovendien is het toegestaan om in de kapel officiële trouwceremonies te houden. De vier hotelkamers en zes appartementen zijn ideaal voor bruiloftgasten. 

Centro de Portugal: ja-woord tussen weilanden en wijnranken
In de regio Centro, in Penalva do Castelo in het hart van de wijnregio Dão, ligt het vorstelijke Casa da Ínsua, een historisch barok huis uit de XVIIIe eeuw, nu in gebruik als vijf sterren hotel. Dit hotel, gelegen net buiten de stad, is uitstekend geschikt voor een bruiloft in een natuurlijke omgeving tussen de weilanden en de wijnranken. De uitstekende gastronomie, de geschiedenis die in haar muren verborgen ligt, het museum, de kloostergang en de elegante kamers zijn het perfecte decor om een bruiloft te vieren en zal een onuitwisbare indruk achterlaten op alle bruiloftgasten. 

Alentejo: na de religieuze dienst ontspannen in een spa
In Évora, de hoofdstad van de regio Alentejo kan men een bruiloft vieren op een historische en magische plek: het hotel Convento do Espinheiro. De omgeving is perfect om een onvergetelijke verbintenis te vieren. De XVe eeuwse kerk is uitgerust voor een religieuze dienst, de kloostergangen in Portugese Manuelino stijl zijn uitstekend geschikt voor een borrel en de eetzaal Don Vasco heeft een capaciteit voor 300 personen. En om het plaatje compleet te maken heeft het hotel een luxueuze spa voor iedereen die zich voor of na de bruiloft wil ontspannen. 

Algarve: bruiloft in een verlaten dorp
In de Algarve, in Vial do Bispo, bevindt zich La Aldeia da Pedralva, een geliefd dorp wat 25 jaar geleden bijna verlaten werd. Nu is het  in zijn geheel gereconstrueerd met behoud van de originele plattelands omgeving. Vandaag de dag telt dit prachtige dorp 24 villa’s of boerderijen, een restaurant en een prachtig klein kerkje waar trouwceremonies gehouden kunnen worden. La Aldeia de Padralva ligt tussen de zee en de bergen en is een ideale plek voor iedereen die een originele bruiloft wil in een unieke plattelandsomgeving.

Voor ieder die besluit om toch liever in Nederland te gaan trouwen? Dan is Portugal natuurlijk de ideale bestemming voor de huwelijksreis.

Lissabon: honeymoonprogramma’s in Sintra
Een van de meest romantische plekken voor een huwelijksreis in Portugal is Sintra, vlakbij Lissabon. Geliefden dwalen hier langs 19e eeuwse paleizen en herenhuizen en er zijn zelfs specialehoneymoonprogramma’s

Azoren: huwelijksreis op de Atlantische Oceaan
Een huwelijksreis midden op de Atlantische Oceaan? Dat kan op de Azoren! Een blauwe zee met walvissen en dolfijnen, witte stranden, wijngaarden, thermale bronnen en een adembenemende natuur; romantisch en avontuurlijk.

Madeira: romantiek op het bloemeneiland
Een huwelijksreis op bloemeneiland is er een om nooit te vergeten. Maak deze romantische beleving compleet met een minicruise naar Porto Santo.

Anexos

Redes