Tillbringa julen i Portugal

Tillbringa julen i Portugal

Med julen runt hörnet, ivriga resenärer ser en utmärkt möjlighet att komma undan och upptäcka hur dessa datum firas på annat håll.
Portugal är full av kultur, tradition och magiska platser som blir mer så med ljus och ljud av julen. Landet är det perfekta valet för att fly eller överraska någon med en gåva i form av en paus. Portugal firar traditionell jul, men varje region har sina egna egenskaper, märkta med personlig karaktär.
Och hur är ett exotiskt nyårs?

Slutet av året närmar sig och Madeira är ett av alternativ. Denna ö kommer att förföra dem som älskar naturen med dess exotiska blommor och vingårdar. I slutet av året, finns det olika fyrverkerier på ön.

Porto paus

På Unescos världsarvslista, står Porto som en av Europas äldsta kulturella och historiska platser. Bland de viktigaste arkitektoniska arv står São Francisco och Santa Clara kyrkor. Även känd för att vara portvins hemma , det finns mer av staden än bara vin, som de moderna konstgallerier spridda över levande och färgstarka Bombarda Street. Även i Porto, kan besökarna ta en tur längs floden Douro, som gör det möjligt för passagerare att beundra de sex broar som förbinder Porto och Gaia. För dem som är intresserade av att besöka stadens mest ikoniska landmärken på ett annat sätt, börjar Porto Tuk Tuk Tour vid Torre dos Clérigos och tar besökarna tidigare São Bento, Sé Cathedral, Palácio da Bolsa, Alfândega, Capela de Santa Catarina, bland många andra viktiga lokaler.

 

Tillbringa julen i Portugal

Redes