Mercado da Ribeira firar Fadon

Mercado da Ribeira firar Fadon

Mercado da Ribeira Time Out kommer att vara värd för det största firandet av Fado som Mästerverk av det muntliga och ogripbara arvet av mänsklighet (UNESCO – United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization ) , den 27, 28 och 29 november och tar hem sin ambassadör, Mariza.

Under helgen den 29 och 30 november, fortfarande en del av firandet kommer Fado Museeet att ha fri entré och besökarna blir bjudna på uppträdanden av elever från guitar skolan från museet.

Fado är en musikgenre som kan spåras till 1820-talet i Portugal, men troligen med mycket tidigare ursprung.

Även om ursprunget är svår att spåra, betraktas idag som en form av sång, den måste följa en viss traditionell struktur. Fadon är en form av musik som kännetecknas av sorgsna låtar och texter, ofta om havet eller livet för de fattiga, och den sista med en känsla av uppgivenhet, fatefulness och melankoli.

Ordet Fado kommer från det latinska ordet Fatum, från vilket det engelska ordet öde härstammar också. Ordet är kopplad till musikgenren i sig, och även om båda betydelser är ungefär densamma i de båda språken, portugisiska högtalare sällan använder ordet fado hänvisar till öde.

Fado dök upp under början av 19-talet i Lissabon, och tros ha sina rötter i hamnområden som Alfama, Mouraria och Bairro Alto.

 

 

Mercado da Ribeira firar Fadon

Redes