Azorerna, ett paradis för äventyrare

Azorerna, ett paradis för äventyrare som lockar många turister med sina vackra, eleganta och dramatiska landskap. Naturen är, först och främst, anledningen till deras fascinerande de aktiva och slocknade vulkaner. Azorerna omfattar nio öar med fascinerande historia, den största av dessa är São Miguel.

Det är verkligen ett paradis för dykare och naturälskare. Vattnen kring dess öar ger äventyrare ett rikt och varierat djurliv. Även i denna skärgård finns det cirka 90 intressanta platser för dykning,särskilt lockande är Faial och Pico.

Azorerna är också ett bra resmål för vandrare och naturälskare. São Miguel och Santa Maria, till exempel, med sina drömstränder och magnifika flora, erbjuder underbara landskap för besökare som trivs i fullständig harmoni med naturen.

En gång känd för sin valfångst industrin,lockar nu besökare för flera olika skäl. Lokala fiskare tillbringat årtionden att jaga valar och arvet är ständigt närvarande i Azorerna caféer, statyer och konstverk. I augusti till exempel, Semana dos Baleeiros – en festival traditionell Azorerna på ön Pico – belyser valar arvet.

Azorerna delades Platinum Quality Coast Award

Azorerna har blivit världens första destination som ska tilldelas Platinum Quality Coast Award av det största internationella programmet certifiering av hållbara turismdestinationer, Quality Coast.

Azorerna, en dröm surf resa

Azorerna, en vulkan ögrup ligger i mitten av Atlanten 800 miles väster om Lissabon och runt 1.000 miles öster om Newfoundland, erbjuder en unik blandning av surfing, fantastisk natur, otroligt djurliv och läckra lokala råvaror.

Surfers som vill njuta av en dröm surfa resa bör gå direkt till ön Santa Maria. Här erbjuder den roliga stranden och udda big-wave hemlig plats. Bara 15 minuters bilresa söderut, runt huvudstaden Ponta Delgada, erbjuder söderläge kusten skyddade vikar och fina badstränder.

 

Azorerna, ett paradis för äventyrare

Redes